Opskrift P

Pastinakvin.

Ingredienser:
2½ pund pastinakker ( frosne hvis muligt).
4 liter vand.
3 pund sukker.
1 citron.
2 appelsiner.
Sauternegær og næringssalt.
Pectolase

Fremgangsmåde:

Laves ved midvintertide. Skrab pastinakkerne helt rene. Skær dem i skiver og kog dem, til de er møre men ikke udkogte. De koger citron og appelsinskallerne for sig og lader dem simre et par minutter.

Si pastinakkerne gennem en stor si, men ikke for voldsomt, for så moser De pastinakkerne og vinen bliver uklar. Kom Pectolase i. Kom skrællerne fra citronen og appelsinerne i sammen med vandet, de har kogt i. Lad blandingen stå i 2 timer. Kom skrællerne fra citronen og appelsinerne i sammen med vandet, de har kogt i. Lad blandingen stå i 2 timer. Kom sukkersirup og citron og appelsinsaften i. Fyld op med vand, til der er 4 liter, kom blandingen i kog igen og lad den simre i en halv time. Derefter køles den af , og gær og næringssalt kommes i.

Dæk godt til og lad blandingen gære i en uge, derefter sies den i ballon. Fadeprop osv. Omstik, når vinen klarer, og omstik anden gang 3 måneder efter. 

 Persillevin. 

En let, velduftende vin. Den noget ubehagelige lugt, der opstår under gæringen, forsvinder undervejs.
Ingredienser:
½ pund rosiner.
 1 liter persille, godt stoppet sammen.
½ pund uafskallet ris med skaller.
3 pund sukker.
2 appelsiner.
2 citroner.
Tokayer  eller lignende gær.
Næringssalt.
Pectolase.
4 liter vand.

Fremgangsmåde:

De renvaskede pastinakker koges i 10 minutter. Hak rosinerne fint, riv citron  og appelsinskaller og si pastinak og risvandet ud over dette. Kom sukker, citronsaft og appelsinsaft i under stadig omrøring. Derefter kommes pectolase i.

Når mosten er afkølet, kommes gær og næringssalt i. Kom vand i, indtil der i alt er 4 liter most. Lad dette gære i 5 dage og rør omhyggeligt rundt.

Si i ballon gennem grov si, fyld op til skuldrene, fadeprop og gæringsrør sættes i. gærer færdig. Omstik, når vinen begynder at klare, og omstik en gang til, når vinen er færdiggæret og klaret. Vinen smager som en blanding af ananas og abrikos og går godt sammen med fisk og lyst kød. Serveres afkølet.

 

 

 

 

 
Copyright 2020 - vinopskrifter.dk