Opskrift J

Julepunch 20 glas.

Ingredienser: 
2 flasker rødvin.
2 kopper granuleret sukker.
2 strøgede teskefulde honning.
2 citroner, en halv,revet muskatnød.
1 liter meget varmt vand.
4 skiver appelsin.
2 omhyggeligt skrællede æbler.

Fremgangsmåde:

Varm vinen, sukkeret, honning, citronskiverne og muskaten i en gryde til op imod de 60º. Kom det varme vand i. hæld det over appelsin og æbleskiverne.

Julevin 16 glas

 Ingredienser:

2 flasker tør rødvin.
Saften af en citron.
¼ liter gin.
¼ liter sherry.
Flere flasker dansk vand.
Agurkeskiver, myntekviste og nogle maraschinobær.

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne, garner med frugten. Serveres ved stuetemperatur lige efter tilberedning.

Jordbær. 

20 kg. jordbær
Vingær:                          Portvin/ Madeira / Tokayer
Perlemelis /mørk farin:                5,5 kg.
10 g gæringssalt
50 g citronsyre

Denne vin får en meget fin aroma af jordbær. Især Tokayer-gæren er god til jordbær. Hvis man ikke har jordbær selv, er det en temmelig dyr opskrift. Den kan gøres billigere ved at erstatte halvdelen af jordbærrene med æbler.

 

 
Copyright 2020 - vinopskrifter.dk