Løgvin:
Overraskende nok giver løg en fortræffelig vin.
Ingredienser:
½ pund løg.
1 pund kartofler ( gamle og runkne).
1 pund rosiner.
3 pund sukker.
2 citroner ( eller 15 gram citronsyre eller vinsyre ).
Sauternegær.
Næringssalt.
4 liter vand.
Fremgangsmåde:
Løgene og kartoflerne finhakkes efter skrælningen. Hak rosinerne og put alle tre ting i varmt ( men ikke skoldende varmt )vand, hvori sukkeret allerede er opløst. Kom citronsaften, eller citronsyren eller vinsyren, næringssaltet i og drys gæren ud over. Lad det stå og gære i 10 dage, derefter sies blandingen og gærer på sædvanlig måde ( ballon, fadeprop osv.). Omstik når vinen er klaret. Lad vinen stå i 3 måneder før næste omstikning. Derefter fyldes den på flasker. Vinen er meget stærk